tiistai 16. tammikuuta 2018

Kiitos asukasilloista

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran linjastosuunnitelman asukasillat pidettiin viime viikolla Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa. Molempiin asukasiltoihin osallistui noin 50 henkilöä. Kiitos kaikille tilaisuuksiin osallistuneille ja luonnosta kommentoineille!

Asukasilloissa toivottiin linjastoluonnoksesta karttaa, jossa linjoja voisi tarkastella yksitellen. Tämän linkin kautta avautuu PDF-muotoinen kartta linjastoluonnoksen linjoista. Jotta voit tarkastella linjoja yksitellen, lataa tiedosto koneellesi ja avaa se Adobe Reader -ohjelmassa. Adobe Readerin vasemmasta sivupalkista voi valita, mitkä linjat kartalla näytetään.


Keräämme kommentteja linjastoluonnoksesta sunnuntaihin 21.1.2018 asti. Suunnitelmaa voi kommentoida joko blogisivustolla tai sähköpostilla osoitteeseen pohjoisespooleppavaara@hsl.fi.
Kommentoitiajan päätyttyä linjastoluonnosta tarkastellaan saatujen kommenttien pohjalta ja mietitään tarvittavia toimenpiteitä.

6 kommenttia:

 1. Linja 349 on palautettava kulkemaan Odilammen liikenneympyrän kautta. Olen saanut vastaukseksi että 349 käyttävät matkustajat eli lapset käyttäisivät linjaa 345 uuden suunnitelman johdosta. Kuinka suunnittelijat ovat ottaneet huomioon 345 käyttävien lasten turvellisuuden heidän kulkiessa mm. suksineen ja luistimineen ylittämässä Vihdintietä päästäkeen pysäkeille tai kotiinsa. Suojatiethän poistettiin, uskomattomin päätöksin, turvallisuus syistä viime vuonna. Yksi uusi alikulku on ja yhdet liikennevalot rakenteilla,mutta ne eivät palvele kaikkia asukkaita ja kävelytie on vain Vihdintien toisella puolella. Samoin vastattiin suunnitelman pohjautuvan kouluunottoalueisiin, Odilammella on paljon lapsia ja tuo 345 ei voi olla ratkaisu kymmenien lasten koulumatkaan. Lisäksi sillä ei pääse Lahnuksen kouluun jossa monet käyvät. Kokemuksella 345 on usein myöhässä tai vuoro jäänyt välistä. Myöhästymisiä oppitunneilta tulee tulemaan, lähetetäänkö nämä Wilma-viestit teille selitettäväksi? Perusmäki-Niipperi-Juvanpuisto aluella on jo paljon eri linjoja joita asukaat voivat käyttää kulkemiseen, mutta meillä täällä Odilammlla ei näillä suunnitelmilla olisi yhtään kaupungin sisäistä linjaa. Meillä aikuisilla on onneksi autot ja monessa perhessä kaksi. Niitä tullaan tarvitsemaan jatkossa vieläkin enemmän myös koulukyyteihin. Eli Autot on -päiväähän täällä Espoosa on totuttu viettämään.

  VastaaPoista
 2. Koko jutussa ei mitään järkeä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ei ollenkaan hyvä että 227 ei kulkisi enää Espoon keskukseen. Tai siinä tapauksessa olisi toivottavaa että Järvenperän alueen asukkaiden terveyskeskuspiiri muuttuisi Samariasta Jorviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että 200 kulkee Lippäjärven kautta, eikö se riitä matkalla Espoon Keskukseen?

   Poista
  2. Miten niin kulkee ja millä tavalla auttaa? 200 han menee Turuntietä pitkin, ei se meitä mitenkään auta! Ei ole kiva kun puolet bussivuoroista meidän ja Espoon keskuksen välillä katoaa!

   Me muutimme vusosi sitten nykyisen paikkaan "karkuun" länsimetron aiheuttamaa linjastomuutosta, koska sen toteutuessa meidän silloisessa asuinpaikassamme Sunassa olisi käynyt samalla tavalla, puolet alueen kautta kulkevista busseista olisi kadonnut, ja niin katosikin kun linja 19 lopetettiin.

   Nyt meitä vainoaa sama vaara, puolet busseista lähimpään keskukseen eli Espoon keskukseen katoaa jos 227 reitti muutetaan Jorviin päättyväksi Espoon keskuksen sijaan.

   Poista