perjantai 27. lokakuuta 2017

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen liikkumiskyselyn välituloksia

Pohjois-Espoon ja Leppävaaran alueen liikkumiskysely on ollut aktiivisena viikon. Kyselyä on mainostettu HSL:n nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi olemme ottaneet yhteyttä alueen asukasyhdityksiin ja kouluihin sekä välittäneet tietoa alueella toimiville yrityksille. Tällä hetkellä kyselyvastauksia on noin 2800, joten nyt on hyvä aika tarkastella, millaisia alustavia tuloksia aineistosta saadaan.

Kyselylomakkeen alussa vastaajia pyydettiin merkitsemään kotinsa sijainti kartalle. Tämän tiedon perusteella on nyt mahdollista tarkastella, miltä alueilta liikkumiskyselyyn on vastattu. Alueellisesti vastauksia on tullut jo tähän menessä hyvin koko suunnittelualueelta. Vastauksia on saatu jonkin verran myös Etelä-Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla asuvilta ihmisiltä, jotka liikkuvat alueella.

Vastaajien kotien sijainti suunnittelualueella
Kyselyyn vastanneista lähes puolet käyttää joukkoliikennettä päivittäin ja kolmasosa kulkee satunnaisia matkoja joukkoliikenteellä. Linjastosuunnitelman tarkoituksena on tarjota parempia ja houkuttelevampia joukkoliikenneyhteyksiä suunnittelualueelle. Tätä taustaa vasten kyselyllä haluttiin selvittää, miten joukkoliikennettä alueella tulisi kehittää. Tämän hetkisten tulosten perusteella asukkaat toivovat erityisesti nykyistä tihempiä vuorovälejä ja toimivampia vaihtoyhteyksiä. Joukkoliikenteen nopeuden kehittämistä pidetään myös tärkeänä.

Joukkoliikenteen käyttö suunnittelualueella


Suunnittelualueen joukkoliikenteen kehittämistarpeet

Edit: kysely sulkeutunut 5.11.2017

4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä enemmistön kanssa ollaan!
  Päivittäin käytetään ja Nopeus, vaihtojen toimivuus ja vuorovälit ovat erittäin tärkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tiheät liityntälinjat toimivine juna- ja runkolinjavaihtoineen ovat suunnitelman perusta. Pitkät seutulinjat ovat kalliita liikennöidä tiheällä vuorovälillä ja laajoilla liikennöintiajoilla. Lisäksi ne ovat luotettavuudeltaan epävarmoja. Liityntäyhteyksillä pystytään tarjoamaan paremmat vuorovälit ja monipuolisemmat joukkoliikennepalvelut.

   Poista
 2. Miksette sitten lisää yhtä vuoroa liikennöimään ainoastaan Kalajärvi- Niipperi, Vantaankosken asemaa? Ja tiheästi? 15-20 min välein? Ehkä pieni koukkaus Perusmäen liikenneympyrää ja takaisin jos haluatte?

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielellään myös Perusmäestä paremmat pääsyt Vantaankosken juna-asemalle

  VastaaPoista